Tel: 06-11583530
Beoordelingen
Super service en goede oplossing van de eigenaar w.. ...»
Arjan
Bestelde en betaalde deze kooi op 18 juli is nu 5 .. ...»
B Rotsaert
Wat een fijne mand, stevig en goede kwaliteit, en .. ...»
Roelien uit Wormer

Kippenhok Mexico 12 Groen, afm. 182x119x180cm - Kippen hokken

€449,00
Excl. BTW: €371,07
Model: Mexico 12 groen
Beschikbaarheid: 1-5 werkdagen

Beschikbare opties:

* Afhalen/verzenden:

Heeft u een vraag over dit product?
*Uw e-mail adres:

Uw telefoon nummer:

Uw commentaar:

Vul uw code in:

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen zodat wij u kunnen contacteren

Kippenhok Mexico 12 Groen, afm. 182x119x180cm

GESCHIKT VOOR 12 LEGKIPPEN

FSC label van duurzaam bosbeheer

Afmetingen incl. legbak

-182cm breed

-119cm diep

-180cm hoog 

Iedere legbak is  35 diep x 105 breed x 48 hoog

 

Planken 20 mm dik met tand en groef ( volledig tochtvrij ).

- Bodem in metaal
- Moderne kleur
- Grote deur achteraan, gemakkelijk te reinigen
- Raampje voor ventilatie
- Drie zitstokken
- Nestkasten zowel links als rechts
- Loopplankje

Al het hout is geimpregneerd waardoor een lange levensduur gegarandeerd

In bouwpakket met bouwtekening, gemakkelijke montage

Poten: de poten zijn dik en stevig, onderaan zijn ze extra aan mekaar geschroefd door dikkere dwarsplanken, waardoor het hok nooit zal gaan wiggelen ongeachte stormweer of duwen van geiten bijvoorbeeld.

Dak: Dikke planken dak 20 mm met mus bek profiel, Onze Cancunhokken zijn waterdicht en hebben geen vals onderdak nodig,
Indien u een hok heeft met dunnere planken of geen goed overlappend profiel kan een onderdak alleen als er tussen het onderdak en het lekkende dak een open ruimte is waardoor het water weg kan, in dat geval kunnen allerlei ongedierte, muizen en luizen zich hier verstoppen, bestrijding van bloedluizen is hier ook onbegonnen werk vermits men moeilijker hun schuilplaats kan bereiken. Is er echter geen ruimte tussen het dunne dak en het onderdak dan blokkeert deze constructie, het door het dak gevloeide water waardoor het water permanent tussen het dak blijft en zo het hout van binnenuit doet rotten, onderdak is een zeer tijdelijke systeem, waardoor het tijdelijk droog blijft maar het doorgesijpelde water gevangen blijft en het dak uiteindelijk doet rotten.

Mestdeur: Al de Mexico hokken hebben een grote mestdeur, waardoor men het vuil er gewoon kan uitschrapen met een steekmes of borstel. U hoeft dus niet steeds het dak open te tillen en gebogen zich in alle posities te wringen om alles er uit te scheppen.

Bodem:
De bodemplaat is van rvs, dit heeft de volgende voordelen tegenover hout:
1) rot niet
2) is zeer makkelijk proper te schrapen
3) geen gevaar voor inwerking mest in het hout, waardoor het hout begint te zwellen en te vervormen
4) geen gevaar door het veelvuldig poetsen dat het hout afslijt
Cancun 12 :
5) in roest vrij staal kunnen geen luizen schuilen.

Raam.
Goede ventilatie is noodzakelijk voor de goede gezondheid van de kippen en de preventie van schimmelgroei. Schimmel is ongezond voor de luchtwegen van de kippen ook scheiden schimmels toxines af welke opgeslagen worden in het vet en de lever van de kip, bij leggende kippen worden de toxines afgezet in het vet in de eidooier. Uiteraard zal bij een niet geventileerd hok, de vochtigheid steeds hoger blijven waardoor het hout sneller binnen zal rotten.
Goede ventilatie wil zeggen dat er lucht onder in kan en er hoger uit, de kippen mogen echter nooit in de trek zitten, de inkomende en uitgaande lucht mogen dus nooit rechtstreeks over de slaapplaatsen gaan, belangrijk! Uiteraard heeft dit raam een extra gaas waardoor geen marters of muizen de kippen 's nachts kunnen bezoeken.

Deurtje, al onze hokken komen standaard zonder meerprijs met afsluitbaar deurtje, waardoor men de kippen steeds kan opsluiten moesten er roofdieren 's nachts rondtrekken of men een haan heeft en de kippen pas na 9 uur wil buiten laten.

Legnesten, deze zijn ruim en er zijn er 4 aanwezig in elk hok, om de eieren te rapen of de legnest zuiver te maken hebben we gekozen om het dak niet enkel 45 ° te laten opengaan maar om deze zodanig te construeren dat de dakplaat er gewoon afkan, drukke kinderen kunnen dan ook niet de scharnieren en het hout kapottrekken.

Afmetingen, de afmetingen van deze hokken zijn groot, deze hokken kunnen zeer veel kippen huisvesten, echter meer en meer mensen kiezen voor meer kwalitatieve en esthetische kippenhokken.p.
Steeds meer mensen kiezen voor een Mexico kippenhok zelfs al hebben ze slecht enkele kippen, uiteraard moet u een groter hok ook minder poetsen dan een kleiner, wat dan ook een extra pluspunt is .

Zitstokken, deze zijn dik genoeg om een leger brahma's te dragen en zijn uiteraard uitneembaar om zuiver te maken.

Geimpregneerd: Veel kippenhokken worden als geimpregneerd verkocht echter er is zeer veel verschil in impregneren, onder druk wil zeggen tot in de kern, dus zeer diep in het hout, er word hierbij veel meer product gebruikt, waardoor de duurzaamheid langer word, uitwendig kan u dat zien als u kijkt waar de plank is doorgezaagd, ziet de plank op de zaagplank volledig groen dan is de impregnatie tot in de kern gebeurt, men spreekt van verzadigde impregnatie, ziet het echter wit dan is het product niet diep genoeg in het hout gedrongen, dit heeft een effect op de duurzaamheid van het hout.

Duurzaamheid, doordat het dak ook bestaat uit zeer dikke planken er serieuze scharnieren gebruikt worden, de constructie geen ophoping van vocht of mestaantasting toelaat, en het hok onder druk geimpregneerd is, is het duurste hok op termijn eigenlijk het goedkoopste, u moet niet binnen 3 jaar op zoek naar een nieuw hok, ook niet na 5 - 10 of zelfs niet na 15 jaar !

 

 

Beoordeel

Uw naam:

Uw beoordeling:

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:


Klanten die dit product gekocht hebben hebben ook de volgende producten gekocht:

Maandag T/m Vrijdag
12:00-17:00 uur

Zaterdag
10:00-16:00

  • 06-11583530
  • Maandag T/m Vrijdag 12:00-17:00 uur Zaterdag 10:00-16:00
  • Prins Mauritslaan 84b 6191 EH Beek
Clickbizz Internet Solutions